Menu Sluiten

Historische proeverij op vrijdag 4 juli: proef de smaken van 1000 jaar Rotterdamse historie

Wij organiseren samen met eet!verleden een culinair historische middag in Rotterdam. De middag staat in het teken van 1000 jaar oude eetcultuur van de onze stad. We starten de middag in de Markthal met een rondleiding onder leiding van Rotterdamse archeologen langs de tentoonstellingsruimten van De Tijdtrap. Kom meer te weten over de historie van Rotterdam en de culinair archeologische objecten die zijn gevonden zijn op deze plek.

Daarna gaan we naar de Centrale Bibliotheek waar we het programma smakelijk voortzetten met een vlotte belevenislezing mét historische proeverij gegeven door Manon Henzen (eet!verleden) en Alexandra van Dongen (conservator Museum Boijmans van Beuningen).
Hierin wisselen verhalen af met het bekijken van eeuwenoude kookboeken, het verlekkeren aan oude culinaire kunst en natuurlijk het proeven van Rotterdamse historische hapjes. Archeologie, oude kunst, kookboeken en culinaire historie worden deze middag op een unieke manier verbonden en geven je een verrassende inkijk in 1000 jaar Rotterdamse eet- en kookhistorie.

De proeverij wordt georganiseerd in het kader van ons 10-jarig bestaan. Ons historisch kookboek: Een culinaire tijdreis is bij deze proeverij te bestellen.

Een 19e eeuwse kachelpan en aardappelpudding uit de 19e eeuw. Een van de voorwerpen en gerechten uit ons kookboek: ‘Een culinaire tijdreis. 1000 jaar koken in Rotterdam’

Praktisch:
– Vrijdag 4 juli van 14.00-17.00 uur
– We verzamelen bij de Markthal en starten met een rondleiding langs De Tijdtrap
– Daarna volgen de historische lezingen en proeverij
– De kosten voor deze middag bedragen € 49.50 per persoon voor lezingen en proeverij
– De toegangskaarten zijn te koop via de website van eet!verleden.