Pop-up presentatie: Aan tafel met Pieter Aertsen

Vanaf 12 september is op niveau -2 in De Tijdtrap de pop-up tentoonstelling ‘ Aan tafel met Pieter Aertsen’ te zien. Het zestiende-eeuwse schilderij van Pieter Aertsen met de daarop afgebeelde archeologische gebruiksvoorwerpen staat centraal. 

De pop-up tentoonstelling bestaat uit een gedekte tafel met de originele zestiende-eeuwse gebruiksvoorwerpen die te zien zijn op dit schilderij: zoals teljoren , tafelmessen, bierkruiken en wijnglazen. De meeste voorwerpen zijn gevonden bij de opgravingen voorafgaand aan de bouw van de Markthal.

Voorproefje
Deze tentoonstelling is een voorproefje voor de tentoonstelling De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel die vanaf 10 oktober in Museum Boijmans Van Beuningen te zien is. “In deze tentoonstelling zal ook dit originele schilderij van Pieter Aertsen te zien zijn, naast nog vele andere schilderijen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. Het is bijzonder dat we deze combinatie nu al kunnen laten zien in De Tijdtrap, middenin het middeleeuwse hart van Rotterdam” aldus Alexandra Gaba-van Dongen, conservator Museum Boijmans Van Beuningen.

Gratis rondleidingen
Elke laatste donderdag van de maand wordt een gratis rondleiding gegeven langs De Tijdtrap en de pop-up presentatie. Aanmelden door een e-mail te sturen naar info@detijdtrap.nl