Aan tafel met Erasmus, historisch diner met theater, rondleiding en smakelijke verhalen

schermafbeelding-2017-01-10-om-13-20-10

schermafbeelding-2017-01-10-om-13-20-44

Zelf de smaak van de 16e eeuw proeven? Het historisch diner ‘Aan tafel met Erasmus’ is nu ook als groepsarrangement te boeken via  de Wereld van Smaak.

Hoe smaakt een Warmoestoerte of quecruyt en wat zijn de tafelgewoonten in de zestiende eeuw? Ontdek, proef en ervaar dit tijdens het historisch diner Aan tafel met Erasmus, mede georganiseerd door De Tijdtrap. Tijdens deze bijzondere maaltijd met de authentieke gerechten uit de renaissance wordt een afwisselend programma aangeboden met een theatraal tafelspel en smakelijke verhalen uit de tijd van Erasmus (Rotterdam 1466 – Basel 1536). Het diner vindt plaats in De Wereld van Smaak.

Proef en beleef de smaak van de Rotterdamse renaissance
Het menu is gebaseerd op recepten uit 16de-eeuwse kookboeken en is samengesteld door Janny de Moor (culinair journalist en auteur van diverse kookboeken).
Tussen de gangen door vertelt Alexandra van Dongen, conservator van Museum Boijmans Van Beuningen en Wereldmuseum Rotterdam, over de 16de-eeuwse gerechten, het tafelgerei van Erasmus en de eetgewoonten in de zestiende eeuw.
Voor vermaak wordt gezorgd: tijdens het diner wordt een theatraal tafelspel opgevoerd door acteur en verhalenverteller Caja van der Poel.

Arrangement:
Het arrangement bestaat uit het historisch driegangen diner, gebaseerd op kookboeken en recepten uit de 16e eeuw. Tussen de gangen door krijgt u smakelijke verhalen over tafelmanieren en gewoonten uit de tijd van Erasmus en een theatraal tafelspel. Mijntje, de keukenmeid van Erasmus (door actrice Caja van der Poel) vertelt over het leven in de tijd van Erasmus en over zijn eetgewoonten. Alexandra van Dongen (conservator museum Boijmans van Beuningen en Wereldmuseum Rotterdam) vertelt u alles over de voorwerpen, tafelmanieren en gerechten uit de 16e eeuw.

Praktische informatie en reserveren:
Het diner duurt ongeveer 3 uur en is te reserveren voor groepen vanaf 25 personen.
U kunt het arrangement uitbreiden met een korte rondleiding langs De Tijdtrap (op aanvraag).Tijdens de rondleiding krijgt u echte archeologische voorwerpen te zien die tijdens de Rotterdamse renaissance in de keuken en op tafel werden gebruikt.

Wilt u meer informatie of een reservering maken? Dan kunt u terecht bij De Wereld van Smaak.