Zaterdag 17 oktober: beleef archeologie in Rotterdam tijdens de Nationale Archeologiedagen

Hapjes uit de prehistorie of op de foto in de Steentijd?

Beleef de archeologie van Rotterdam op zaterdag 17 oktober tijdens de Nationale Archeologiedagen tussen 10.00-16.00 uur.

De archeologen van de gemeente Rotterdam doen mee aan de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 17 oktober. Er is van alles te doen tijdens dit evenement: proef hapjes uit de prehistorie of ga op de foto in de Steentijd, bekijk de topvondsten zoals het oudste crematiegraf of Middeleeuws wapentuig. Voor kinderen is er een speurtocht met prijs of kom langs met je vondst en laat een archeoloog ernaar kijken. Op zaterdag 17 oktober in het bibliotheektheater is er van alles te horen, zien en proeven over archeologie in Rotterdam.

NAD_A3_poster_klein

Kinderactiviteiten en gratis rondleidingen
Wil je weten hoe vuursteen werktuigen gemaakt werden? Er komt een echte vuursteensmid langs om dit te demonstreren. Maar er is nog meer; het net verschenen kinderboek ‘Het Groot Graafboek’ wordt gesigneerd door schrijver Hans Post of bekijk films in de archeobios.

Wil je meer weten over Middeleeuws Rotterdam? Daal dan af met een archeoloog in De Tijdtrap in de Markthal tijdens een gratis rondleiding (aanmelden op de dag zelf).

Meer informatie
De hele dag wordt georganiseerd door Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) en De Tijdtrap. Alle activiteiten vinden plaats of starten vanuit het bibliotheektheater van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110.

Het evenement begint om 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Download  hier de programmaflyer voor meer informatie.