Menu Sluiten

Een culinaire tijdreis. 1000 jaar koken in Rotterdam.

Een stadshistorisch kookboek, naar aanleiding van het 10 jarig bestaan van De Tijdtrap, de archeologie tentoonstelling in de parkeergarages van de Markthal.

Geschreven door: Manon Henzen, culinair historica (Eetverleden), Alexandra van Dongen (Museum Boijmans van Beuningen, Arnold Carmiggelt, stadsarcheoloog (Archeologie Rotterdam) en John Tholen, Hoofdconservator erfgoedcollecties (Bibliotheek Rotterdam). Fotografie: Tom Haartsen.

Wandel (en kook mee) door 1000 jaar culinaire geschiedenis van de stad Rotterdam, aan de hand van archeologische vondsten, recepten gebaseerd op historische kookboeken (collectie Centrale Bibliotheek), foto’s van de gerechten, schilderijen en prenten gemaakt door Rotterdamse kunstenaars of uit Rotterdamse collecties, een bijzonder recept door een van de volkskoks van Verhalenhuis Belvédère, en een futuristisch gerecht door de chef-kok van de Rotterdamse SVO Vakopleiding Food in de Markthal.

Uitgeverij Sterck & De Vreese.
Formaat 17×24 cm, 156 pagina’s.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *