Wij bestaan 10 jaar! Dat vieren we met een kookboek vol historische recepten, gebaseerd op opgegraven archeologische voorwerpen, oude kookboeken en schilderijen uit Rotterdam. Proef de smaak van vroeger in een modern jasje, met recepten die iedereen kan koken.
Geschreven door: Manon Henzen, culinair historica (Eetverleden), Alexandra van Dongen (Museum Boijmans van Beuningen), Arnold Carmiggelt, stadsarcheoloog (Archeologie Rotterdam) en John Tholen, Hoofdconservator erfgoedcollecties (Bibliotheek Rotterdam). Fotografie: Tom Haartsen.
Wandel (en kook mee) door 1000 jaar culinaire geschiedenis van de stad Rotterdam, aan de hand van archeologische vondsten, recepten gebaseerd op historische kookboeken (collectie Bibliotheek Rotterdam), foto’s van de gerechten, schilderijen en prenten gemaakt door Rotterdamse kunstenaars of uit Rotterdamse collecties, een bijzonder recept door een van de volkskoks van Verhalenhuis Belvédère, en een futuristisch gerecht door de chef-kok van de Rotterdamse SVO Vakopleiding Food in de Markthal.
Uitgegeven door Sterck & de Vreese.
Verschijnt 12 november. Je kunt nu een exemplaar bestellen (prijs 24,90 euro excl. verzendkosten) direct bij de uitgever.
Meer weten? Download hier onze flyer inclusief een voorproefje: een recept van Deuse Geertjes uit de 15e eeuw.

Uitgeverij Sterck & De Vreese.
Formaat 17×24 cm, 156 pagina’s.